Produkter

Alle Vinduespladsens/trappeteamets trapper bliver prøvesamlet på fabrikken i Polen eller Litauen inden afsendelse, hvilket er en ekstra sikkerhed for at trappen passer når den leveres/monteres.


Mål & Opmåling

Hvis Vinduespladsen foretager opmåling står Vinduespladsen inde for målene. Ved opmåling beregnes mindst 1 cm luft hele vejen rundt om trappen og evt mere hvis væggen ikke er lige. Ligeledes beregnes trappen til at være ca 6 cm smallere end trappehullet, hvis trappen er med gelænder, så der er plads til at lade hænderne hvile på gelænderet, når trappen anvendes. Trapper uden gelænder skal have mindst 1 cm luft omkring trappen af hensyn til montagen. Der er 2 dages rettefrist efter bestilling, hvorefter trappens mål ikke kan ændres uden meromkostninger. Mål og materialer fremgår af ordrebekræftelsen samt trappeskitsen. 


Trappeudførsel

Trin og håndliste kan udføres i mange forskellige trætyper som fx: fyr, bøg, eg, ask, birk og mahogni med flere. BEMÆRK at da træ er et levende materiale kan der i alle træsorter forekomme farveforskelle. Trævanger udføres i 40-43 mm massiv bøg,ask eller birk. Stålvanger kan tilbydes i 8 forskellige typer og dimensioner. Stødtrin i 18 mm massiv bøg eller MDF. Trin er 40-43 mm massiv træ. Højde på gelænder er normalt 90-95 cm. Alle profiler og dimensioner er den til enhver tid gældende standard og justeres løbende efter behov. Desuden er nogle dimensioner tilpassede til det enkelte trappeprojekt. Fx er musetrapper oftest med 60 eller 80 mm trin og stødtrin. Der kan vælges mellem mange forskellige designs og materialer. Vi kan også lave specialdesignede trapper, hvis du har helt konkrete ønsker til udformningen. Derfor er dimensioner, materialer og udskæringer udført efter fabrikkens valg hvis ikke andet fremgår af ordrebekræftelsen.

 

Overfladebehandling

Hvidmalede trapper udføres som udgangspunkt enten i bøg,ask eller birk, da der så ikke vil komme knastudtræk, som hvis trappen var udført i fx malet fyrretræ. Trappen er i princippet færdigmalet fra fabrikken, men pga. transport, montering og udtørring kan der opstå små skønhedsfejl som udbedres under montagen hvilket kan være synligt. Ligeledes kan vangerne som er fremstillet i hårdttræ godt fremstå med synlige træstrukturer i malingen som standard.
Lakerede trapper lakeres med 2 lag klar lak. Da laktypen er en tykkere og dermed mere holdbar lak vil lakerede dele fremstå lidt mere glatte og skinnende end fx olierede dele.

Hvis trappen hvidpigmenteres tilføres lidt hvid farve til lakken eller olien. Hvidpigmenterede dele kan fremstå forskellige i toning da træ optager farven forskelligt.


Holdbarhed

Lakerede trin skal behandles efter behov, da det er lakken der skal modstå slitagen og ikke træet. Fyrretræ er en blød træsort, og derfor vil der nemt kunne opstå mærker og sår i træet ved valg af fyrretræstrin.


Levering

Medmindre andet fremgår af ordrebekræftelsen (fx montage) leveres trappen usamlet i løsdele og der må forventes lettere tilpasning af de enkelte dele ved montage. Trappen er prøvesamlet fra fabrikken, således at alle udfræsninger er lavet. Dog skal der bores igennem vanger, når disse skal monteres, og stolper, gelænder og vanger skal evt tilpasses til trappehullet. Der medfølger skruer, trappetegning og propper.

Bygningsreglementet

I  private boliger er der ikke krav fra bygningsreglementet til trappens udførelse. Da de fleste kunder ikke har plads til eller ønske om at trappen udføres i hh til det gældende bygningsreglement, skal det fremgå af ordrebekræftelsen hvis trappen skal overholde bygningsreglementes regler. Kontakt Vinduespladsen/Trappeteamet for at høre mere.Alle Vinduespladsens/trappeteamets trapper bliver prøvesamlet på fabrikken i Polen eller Litauen inden afsendelse, hvilket er en ekstra sikkerhed for at trappen passer når den leveres/monteres.

Montering

Vælger du at få trappen monteret, vil det være montørerne fra fabrikken i Polen eller Litauen der opsætter trappen. Montørerne taler enten engelsk eller tysk. Du kan i løbet af dagen ringe til Henrik på Vinduespladsen på tlf 51216027, som har kontakten til montørerne. Montørerne har selv bygget trappen hjemmefra, og er derfor de bedst kvalificerede til opsætte trappen. Montagen tager oftest en hel dag.
Ved montering forudsætter vi at der er et færdigt trappehul til montage. Evt. timeforbrug på tildannelse af trappehul skal forudaftales og ekstra tidsforbrug vil blive faktureret med 390 kr. pr. mandetime plus moms.

Hvis det øverste trin i trappen skal støde helt ind til gulvet på første sal skal inddækningen (foran trappen) enten udføres efter trappen er monteret, eller også skal gulvbelægningen på 1. sal føres helt ud til kanten af hullet - alternativt skal der anvendes en dækskinne (tæppeskinne) som kunden selv skal fremskaffe og montere. Hvis trappehullet er inddækket vil trappen blive monteret på inddækningen, hvis ikke andet fremgår af ordrebekræftelsen.

Ved tvivl om hvordan trappehullet skal tildannes, kan du evt kontakte Vinduespladsen. Ved montage eller hvis Vinduespladsen udfører / ændrer trappehullet tages der forbehold for skjulte ledninger og rør (fx varme og vandrør) som ved en evt beskadigelse er kundens ansvar.
Endvidere er efterreparationer på vægge med tapet, spartel eller malerarbejde ligeledes kundens ansvar.
Der laves kun trappehul og inddækning i trappehullet såfremt det fremgår af ordre-bekræftelsen. Montørerne har selv alt værktøj med, dog skal de bruge strøm til nogle maskiner og endvidere have adgang til et toilet.

Ved forgæves kørsel af vore montører fordi kunden har glemt aftalen eller på anden vis forhindrer montagen vil der blive faktureret en ekstra kørsel på 1800 kr incl moms

Der tages forbehold for skæve vægge, skævt udført trappehul og forkert inddækket trappehul. Der tages endvidere forbehold for at væggene ikke er bærende - da trappen fx ikke kan hæftes i en gipsvæg på normal vis. Mod væg kan afsluttes med fuge eller vangeliste oven på trappen men ikke under trappen som standard. Hvis væggen skal males eller tapetseres efter montage af trappen - fuges eller monteres lister ikke.

Skal der være gulvtæppe på 1. salen,placeres udtrinnet max. 5 mm over gulvet. Alternativt i plan med gulvet. Hvis gulvet ved det øverste trin ikke er horisontalt, vil øverste trin blive monteret horisontalt og gå max 5 mm over gulv.
Ved samling af trappen vil trinene monteres med silikone inde i vangen for at modvirke at trappen knirker ved anvendelse. Dette bliver IKKE gjort hvis trin eller vanger ikke er overfladebehandlede da silikone kan vanskeliggøre efterfølgende overfladebehandling af trin og vanger.

Eventuelle malerreparationer på trappen efter montage vil blive foretage med malerrulle eller pensel og kan fremstå en anelse anderledes i farve og struktur end de sprøjtemalede dele.

Det vil ofte være nødvendigt at save og bore under montagen hvilket medføre at vi efterlader træstøv, borestøv og savsmuld. Når vi er færdige, vil der efterfølgende være noget rengøring, hvilket er kundens ansvar, selvom vi selvfølgelig rydder op efter os. En evt gammel trappe medtages kun såfremt det fremgår af ordrebekræftelsen.


Fugt

Da træet til vore trapper er ovntørret til 8-10 % træfugtighed er det vigtigt at stedet hvor trappen skal monteres er grundigt udtørret. Hvis fx at trappen skal monteres på en nybygget eller nypudset væg - er det kundens ansvar at væggen er udtørret helt inden montage. Ligeledes med nylagte gulve og fugt i huset i det hele taget. Vore trapper er ovntørrede for at træet ikke skal arbejde efter montage og er beregnet til en træfugtighed som et normalt indeklima med ca 50-60 % relativ luftfugtighed.

Trappens konstruktion

Hver enkelt trappe er konstrueret og dimensioneret til at kunne modtage belastning svarende til normal anvendelse. Enhver ændring i trappens konstruktion fx ved at save dele af trappen væk eller efterfølgende at bygge gelænder på trappen – medfører bortfald af garantien på trappen. 

Udgave: 2008.6

BILLEDER AF TRAPPER

Her kan du se, hvilke trapper vi producerer.

Noter referencenummeret, hvis du vil vide mere om produktet.​

Trappeteamet

- En del af Vinduespladsen.dk

CVR: 27987419

-----------

Østerskovvej 7, 6500 Vojens

Skovlunde Byvej 94, 2740 Skovlunde
Klamsagervej 27-29, 8230 Åbyhøj

​​

Tlf.: 77 34 33 32

info@trappeteamet.dk

VI DÆKKER HELE LANDET

FÅ GRATIS TILBUD PÅ en TRAPPELØSNING​

Bliv ringet op og få hjælp til dit trappeprojekt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Skovlunde Byvej 94
2740 Skovlunde

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Niels Bohrs Vej 5

6100 Haderslev

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Klamsagervej 27-29

8230 Åbyhøj