Drømmer du om en ny trappe indendørs?

Hvad koster en indendørs trappe, og hvilke forskellige typer findes der? Få et overblik over alle de forskellige indendørs trapper, som du har at vælge imellem til din bolig eller ejendom her på siden. Trappeteamet designer, forhandler og monterer alle de indendørs trapper, som vi omtaler på denne side. Vi har kontorer i Vojens, Skovlunde og Åbyhøj, og vi kan derfor hjælpe dig i hele Danmark.

Alle billederne er desuden af trapper, som Trappeteamet selv har udført.

Gratis opmåling

Ring eller skriv til Trappeteamet og få en snak med en af vores erfarne trappekonsulenter. De kan give dig et hurtigt overblik over de forskellige trapper, vi producerer og monterer og et ret præcist bud på det forventelige prisleje. Vi kommer gerne ud til en gratis og uforpligtende opmåling hos dig. Lav en aftale i med det samme, og inden der er gået mere end 7-8 uger kan din nye trappe stå færdig.

Bestil en gratis opmåling​

Trappe med hvidmalet gelænder og håndliste i naturtræ (3030)

Hemsetrappe med sambatrin (3521)

Trappe med glasgelænder og stålvanger (3512)

Vi har forskellige trappetyper

​Her på siden får du det hurtige overblik over de mange forskellige indendørs trappetyper, der findes. Det er alle sammen indendørs trappetyper, som Trappeteamet har mange års erfaring i at producere og montere.​

Trætrappe (3492)​

Kvartsvingstrappe med centreret stålvange (3033)​

Hvidmalet trætrappe (3210)​

Indendørs trætrappe

​Langt hovedparten af de indendørs trapper, som vi monterer i Trappeteamet er udført i træ. Den mest almindeligt anvendte træsort er fyrretræ, men som regel er trætrapper lavet af en blandt af træsorter. Vangerne er måske af fyrretræ, mens trinene, der er udsat for mere slid, kan være udført i hårdere træsorter som for eksempel bøg eller birk. Håndlister, balustre og mæglere og de øvrige trappeelementer kan også udføres i et bredt udsnit af træsorter efter eget valg.

Ref: 3025​

Ref: 3530​

Ref:​  3006

Ståltrapper indendørs

​Ståltrapper bliver også brugt til en indendørs trappe. I modsætning til vores udendørs trapper, der altid er galvaniserede, behøver trapper, der er skabt til indendørs brug, ikke at blive galvaniseret, før de bliver malede. Trappen bliver jo ikke våd og vejrbidt på samme måde som udendørs trapper. Det er kun i de tilfælde, hvor man får brug for en trappe, der er meget slidstærk, at man vælger at fremstille en galvaniseret, trappe indendørs.

Ståltrapper er ofte en god idé til kældertrappen. I en decideret kælder er temperaturen ofte lavere end i beboelsesrummene. En vis fugt kan forventes i kældre med knapt så kontrolleret opvarmning. Til denne type rum er ståltrapper ofte bedre egnede end trætrapper. Trappeteamet har også mange års erfaring i at producere og montere ståltrapper indendørs.

​​

Læs mere om ståltrapper her

Læs mere om udendørs trapper her

Udendørs ståltrappe (3173)​

Ståltrappe med glastrin (1249)​

Spindeltrappe i glas og stål (1261)​

​Ligeløbstrapper

Den klassiske trappetype, der fører fra én etage til en anden i et enkelt lige løb, kalder vi i Trappeteamet for en ligeløbstrappe eller en loftstrappe. En indendørs ligeløbstrappe vil typisk være udført i træ, men alle mulige typer af designertrapper er også mulige. Det kan for eksempel være med gelændere af glas. eller trappen kan beklædes med ædle træsorter som eg eller mahogni.


Læs mere om ligeløbstrapper

Dobbelt ligeløbstrappe (3490)​

Svævende ligeløbstrappe (3634​)

Ligeløbstrappe med stålbalustre (1311)​

Kvartsvingstrapper

Kvartsvingstrapper er en velkendt indendørs trappetype. Det er en trætrappe, der buer 90 grader i sit løb og således har to løb. Den kan udføres med eller uden repos. Den kan også udføres med en vinkling på 120, 100, 80 eller 70 grader - og i alle mulige andre graderinger derimellem.

Kvartsvingstrappen er en trappetype, man både kan vælge af æstetiske hensyn, men det kan også være en trappeløsning, der fremkommer, fordi det er den trappetype, der bedst kan indpasses på den plads, der er til rådighed på grund af for eksempel gældende byggereglementer eller konstruktionsmæssige forhold på ejendommen.


Læs mere om kvartsvingstrapper her

Kvartsvingstrappe med repos (1061)​

Kvartsvingstrappe med ståbalustre (3240)​

Kvartsvingstrappe med vandrette balustre (3383)​

Halvsvingstrappe

Halvsvingstrapper er en anden klassisk indendørs trætrappe. Det er en trappe, der buer 180 grader, så man drejer en halv omgang, mens man bestiger trappen. Ligesom med kvartsvingstrapper er alle mulige andre former for gradsvinklinger mulige i forløbet på en indendørs halvsvingstrappe. Trapperne i de fleste etageejendomme i vores byer er faktisk typisk halvsvingstrapper anbragt i et forløb på flere etager - så at sige ovenpå hinanden.


Læs mere om halvsvingstrapper her.

Halvsvingstrappe (3221)

Halvsvingstrappe med sortmalet håndliste​ (3505)

Halvsvingstrappe (3323)

Hemsetrapper

Hemsetrapper kan være to ting. Det kan dels være en loftstrappe, der fører op til et loft eller til en anden etage. Her kan der både være tale om ligeløbstrapper og kvartsvingtrapper i normal, fuld størrelse. En hemsetrappe kan dog også være en stejl og smal trappe, der typisk leder op til en blotlagt hems eller andre mindre rum i en ejendoms loftsregion. Denne indendørs trappe giver på mange måder mindelser om en stige, og den kan også laves som en regulær hemsestige.


Se flere eksempler på hemsetrapper og hemsestiger her.

Sambatrappe (​3174)

​Kvartsvingstrappe (3239)

​Hemsetrappe (3017)

Spindeltrapper og vindeltrapper

​Spindeltrapper er en indendørs trappetype, der ikke optager særligt meget plads. En spindeltrappe er en trappe, der har et forløb som i et rør med kileformede vandrette trappetrin, der inderst er fastgjort på en pæl, der kaldes for en spindel. Højden mellem de to etager afgør, hvor mange grader spindeltrappen kan dreje rundt om sig selv. En vindeltrappe er næsten den samme trappetype, men vindeltrappen er åben i midten og har således ikke en spindel.​

Trætrappe (3726)​

Udendørs spindeltrappe i stål (1318)​

Sambatrappe (3177)​

Sambatrapper

​Sambatrapper er en trappe, der typisk anvendes ved pladsmangel. På en sambatrappe er hvert enkelt trin smalt i den ene side og bredt i den anden. Dette er tilfældet fra top til bund, med den markante detalje at den bredde del af trappetrinnet skiftevis sidder i den ene side og skiftevis i den anden. Denne særlige trinform kaldes også for kotelettrin. Konstruktionen sikrer, at en indendørs sambatrappe optager en del mindre plads grundarealmæssigt.​

Kældertrapper

​Som kældertrappe kan man bruge alle mulige typer af trapper, der egner sig til indendørs brug. Valget står typiske mellem ståltrappe eller trætrappe. Ståltrapper er ofte noget, man vælger, hvis det er en indendørs trappe, der fører ned til fugtig og/eller kølig kælder. Trætrapper egner sig derimod fortrinligt til tørlagte kældre, som er indrettede til beboelsesformål på lige fod med det øvrige beboelsesareal.​

Hvordan prissætter man indendørs trapper?

Man prissætter trapper og indendørs trapper efter, hvor store de er, hvor brede de er, og efter hvilke materialer de er lavet af. Derudover spiller det også en rolle for prisen, om trapperne er retvinklede eller buede rundt i hjørnerne. Buede trapper er typisk dyrere end retvinklede trapper.​

S-formet halvsvingstrappe (3563)​

Egetræsbeklædt ståtrappe med glasgelænder (3719)​

Valget af træsorter har også stor indflydelse på prisen på indendørs trapper. Grundstammen i de fleste indendørs trapper er fyrretræ, og det er også det billigste materiale. I indendørs fyrretræstrapper suppleres der dog ofte med hårdere og mindre trykfølsomme træsorter til trinene. Det kan være bøg eller birk.

Eksotiske træsorter som merbau, mahogni eller eg kan løfte designet af en indendørs trætrappe yderligere, men disse træsorterkoster dog også mere. Indendørs trapper kan også udstyres med gelænder af glas. Dette påvirker også prisen. Vangerne på indendørs trapper kan også laves mere sofistikerede, for eksempel med dobbelte, fritlagte vanger.

BILLEDER AF TRAPPER

Her kan du se, hvilke trapper vi producerer.

Noter referencenummeret, hvis du vil vide mere om produktet.​

Trappeteamet

- En del af Vinduespladsen.dk

CVR: 27987419

-----------

Østerskovvej 7, 6500 Vojens

Skovlunde Byvej 94, 2740 Skovlunde
Klamsagervej 27-29, 8230 Åbyhøj

​​

Tlf.: 77 34 33 32

info@trappeteamet.dk

VI DÆKKER HELE LANDET

FÅ GRATIS TILBUD PÅ en TRAPPELØSNING​

Bliv ringet op og få hjælp til dit trappeprojekt.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Skovlunde Byvej 94
2740 Skovlunde

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Niels Bohrs Vej 5

6100 Haderslev

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Klamsagervej 27-29

8230 Åbyhøj