Ståltrapper

Trapper, hvor vangerne er fremstillet af stål, kaldes for ståltrapper. Vangerne er den del af trappen, som trinene ligger på, og de er som regel hvidlakerede, så de passer til indendørs brug.

​Ståltrapper anvendes i stigende grad i private boliger, og de kan kombineres med både glasgelænder og trægelænder.

​Denne trappetype kan konstrueres, så større dele i trappen bliver mindre og giver et minimalistisk udseende, hvilket gør dem særligt velegnede i hjem med en mere moderne stil.

Ligeløbstrappe med dobbeltvange i stål (3605)

Kvartsvingstrappe med centervange i stål (3033)

Halvsvingstrappe med dobbeltvange i stål (3646)

​Alt om indendørs ståltrapper

​Overvejer du at få skiftet trapperne i dit hjem ud og skabe et stilet og elegant look med ståltrapper, så klik dig videre og blive klogere i menuen herunder.

Halvsvingsståltrappe med glasgelænder (3622)​

Ligeløbstrappe med skjul vange og glasværn (3624)

Ligeløbstrappe med stålbalustre (1311)

Hvilke krav stiller ståltrapper til vægge og gulve?

​Ståltrapper stiller større krav til gulv, vægge og trappeåbning på grund af vægten. Især hvis der er monteret glas som gelænder, der vejer lidt mere.


​Der er behov for betongulv og vægge af mursten eller gasbeton samt en stabil træbjælke i trappeåbningen foran trappen. Vi er selvfølgelig altid klar til at vejlede dig, hvis du skulle være i tvivl om konstruktionen af dit hus.

Ref.: 1256

Ref.: 1177

Spindeltrappe i stål (3600)

Gratis opmåling og bestilling

​Ståltrapper stiller større krav til gulv, vægge og trappeåbning på grund af vægten. Især hvis der er monteret glas som gelænder, der vejer lidt mere.


​Der er behov for betongulv og vægge af mursten eller gasbeton samt en stabil træbjælke i trappeåbningen foran trappen. Vi er selvfølgelig altid klar til at vejlede dig, hvis du skulle være i tvivl om konstruktionen af dit hus.

Ståltrapper med trætrin

​En ståltrappe med trinfremspring i træ er en lækker og moderne kombination af materialer, der indkapsler stil og praktik. En trappe kan siges at være husets største møbel og bør dermed ikke blot en betragtes som en sammenfatning af to etager.

​Som det fremgår af billederne, kan trappen designes med forskellige vangekombinationer med hver sin stil. Fordelen ved alle typer vanger i stål er dog, at ståltrapper knirker mindre end massive trætrapper. En indendørs ståltrappe skal ikke forveksles med udendørs ståltrapper i galvaniseret stål.

​Er du interesseret i at læse mere om denne type udendørstrappe til terrasse, hovedøre og til brandtrapper ved nødudgange, kan du læse mere her.

8 forskellige vangetyper

​I Trappeteamet tilbyder vi 8 forskellige vangetyper i rustfrit og lakeret stål, som kan kombineres med lige den type gelænder, du måtte ønske. Man skelner mellem:

  • Trapper med centervange

    Her hviler trappens trinfremspring på en vange, der løber i midten. Det giver et elegant og let udtryk. De steder, hvor vangen monteres, kræves der solide og skruefaste vægge og underlag, så trappen er stabil og sikker. Billede 3622 og 3033 er to eksempler på trapper med centervange.

  • Trapper med dobbeltvange
    ​Dobbeltvange-modellen med en vange på hver side af trinfremspringene, som kan ses på billede 3605 og 3646, skaber et mere kraftigt udtryk og udgør en mere robust konstruktion. En trappe med dobbeltvange er i høj grad selvbærende og stiller derfor færre krav konstruktionen af vægge og gulve.

  • Ståltrappe med skjult vange
    ​Billede 1177 viser et eksempel, hvor vangen er helt dækket af egetræ. Det skaber et meget naturligt look, hvor den bærende konstruktion er gemt helt af vejen.

  • Fritsvævende ståltrappe helt uden vange​
    En sidste mulighed er at skjule stålvangen inde i væggen. Det er en overdrivelse at kalde det en trappe uden vange, for stålvangen er gemt bag et lag gips på væggen. Denne trappetype koster lidt mere, men er meget elegant.

Ligeløbstrapper med stål

​Denne ståltrappe løber, som navnet antyder, lige ud fra A til B. Det er en simpel, men flot trappe, hvis lette konstruktion giver et roligt udtryk.

​Du kan bestille den i et utal af varianter alt efter din smag - på billede 3605 kan du se en kraftig trappe med mørke trætrin og dobbeltvange i hvidlakeret stål. Det kan også være du søger et lettere udtryk som på billede 1311 med slanke, hvide balustre og en vægskjult vange.

Kvartsvings-, halvsvings-, vindel- og spindeltrapper

​Blander du også nogle gange de forskellige vinklede trappetyper sammen? Her er navnene samt en kort forklaring på de almindelige ståltrapper:

  • En vindeltrappe: Denne trappe snor sig uden midterpæl om et åbent hul i midten og bruges ofte i større rum, hvor trappen tjener et æstetisk formål - den kræver nemlig en del mere plads end spindeltrappen.

  • En spindeltrappe: Ståltrappen, der er ideel på steder, hvor pladsen er trang. Spindeltrappen snor sig rundt om en stolpe i midten, hvor trinene sidder fast. Se billede 3600 for et eksempel på en spindeltrappe, der udnytter pladsen til fulde.

  • En kvartsvingstrappe: Denne flotte og lette trappe drejer med 90 grader og kan ofte monteres i lette vægge, idet konstruktionen som ligeløbstrappen stort set er selvbærende. Den kræver mindre plads end ligeløbstrappen og benyttes ofte i smallere rum som entréer.
    ​En kvartsvingstrappe i stål lukker ikke dørhuller eller vinduer af på samme måder som en traditionel og massiv trætrappe, men lader lys og luft slipper gennem. Se billede 3033 med en kvartsvingstrappe med centervange, hvor lyset fra det bagvedliggende vindue ikke lukkes af.

  • En halvsvingstrappe: Her ændrer trappen retning på 180 grader, hvilket er særlig anvendeligt, hvis der skal meget højde på trappen i et rum med færre kvadratmeter. Den er relevant, når ligeløbstrapper ikke er en mulighed. Billede 1177 viser en halvsvingstrappe, hvor hele stålkonstruktionen er dækket af egetræ - det skaber et lækkert og naturligt look. 

Hvad koster en ståltrappe?

Priser på trapper er meget afhængige af trappetype, størrelse og materialer. Ved alle typer af trapper, hvor vanger og håndlister buer, eller de er fremstillet i dyrere materialer, er prisen typisk højere. Herudover er der omkostninger til fremstilling af trappehullet. Fragt og montage af en trappe koster typisk fra 9300 kr. inkl moms.​


Tag kontakt til Trappeteamet på tlf. 77 34 33 32, eller send en mail til info@trappeteamet.dk, hvis du er i tvivl om, hvordan din trætrappe skal se ud. Er du klar til at bestille en gratis opmåling og få et uforpligtende tilbud, klikker du blot på knappen forneden. 

BILLEDER AF TRAPPER

Her kan du se, hvilke trapper vi producerer.

Noter referencenummeret, hvis du vil vide mere om produktet.​

Trappeteamet

- En del af Vinduespladsen.dk

CVR: 27987419

-----------

Østerskovvej 7, 6500 Vojens

Skovlunde Byvej 94, 2740 Skovlunde
Klamsagervej 27-29, 8230 Åbyhøj

​​

Tlf.: 77 34 33 32

info@trappeteamet.dk

VI DÆKKER HELE LANDET

FÅ GRATIS TILBUD PÅ en TRAPPELØSNING​

Bliv ringet op og få hjælp til dit trappeprojekt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Skovlunde Byvej 94
2740 Skovlunde

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Niels Bohrs Vej 5

6100 Haderslev

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Klamsagervej 27-29

8230 Åbyhøj