Skal vi montere en ståltrappe indendørs ved dig?

Vi tilbyder mange forskellige løsninger

Trapper, hvor vangerne er fremstillet af stål, kaldes for ståltrapper. Vangerne er den del af trappen, som trinene ligger på, og de er som regel hvidlakerede, så de passer til indendørs brug.

Ståltrapper anvendes i stigende grad i private boliger, og de kan kombineres med både glasgelænder og trægelænder. Denne trappetype kan konstrueres, så større dele i trappen bliver mindre og giver et minimalistisk udseende, hvilket gør dem særligt velegnede i hjem med en mere moderne stil.

Hvis du vil have monteret en ståltrappe indendørs ved dig, så kan vi hjælpe dig. Vi holder til i både Vojens, Skovlunde og Åbyhøj og kan derfor komme ud til dig, uanset hvor i Danmark du skal have bygget en trappe.

Ligeløbstrappe med dobbeltvange i stål (3605)

Kvartsvingstrappe med centervange i stål (3033)

Halvsvingstrappe med dobbeltvange i stål (3646)

​Alt om indendørs ståltrapper

​Overvejer du at få skiftet trapperne i dit hjem ud og skabe et stilet og elegant look med ståltrapper, så klik dig videre og blive klogere i menuen herunder.

Halvsvingsståltrappe med glasgelænder (3622)​

Ligeløbstrappe med skjul vange og glasværn (3624)

Ligeløbstrappe med stålbalustre (1311)

Hvilke krav stiller en indendørs ståltrappe til vægge og gulve?

​Ståltrapper indendørs stiller større krav til gulv, vægge og trappeåbning på grund af vægten. Især hvis der er monteret glas som gelænder, der vejer lidt mere.

Der er behov for betongulv og vægge af mursten eller gasbeton samt en stabil træbjælke i trappeåbningen foran trappen. Vi er selvfølgelig altid klar til at vejlede dig, hvis du skulle være i tvivl om konstruktionen af dit hus.​

Ref.: 1256

Ref.: 1177

Spindeltrappe i stål (3600)

Gratis opmåling og bestilling

​Ståltrapper stiller større krav til gulv, vægge og trappeåbning på grund af vægten. Især hvis der er monteret glas som gelænder, der vejer lidt mere.


​Der er behov for betongulv og vægge af mursten eller gasbeton samt en stabil træbjælke i trappeåbningen foran trappen. Vi er selvfølgelig altid klar til at vejlede dig, hvis du skulle være i tvivl om konstruktionen af dit hus.

Ståltrapper med trætrin

​En ståltrappe med trinfremspring i træ er en lækker og moderne kombination af materialer, der indkapsler stil og praktik. En trappe kan siges at være husets største møbel og bør dermed ikke blot betragtes som en sammenfatning af to etager.

Som det fremgår af billederne, kan trappen designes med forskellige vangekombinationer med hver sin stil. Fordelen ved vanger i stål er dog, at ståltrapper knirker mindre end massive trætrapper.

En indendørs ståltrappe skal ikke forveksles med udendørs ståltrapper i galvaniseret stål. Er du interesseret i at læse mere om denne type udendørstrappe til terrasse, hoveddøre og til brandtrapper ved nødudgange, kan du læse mere her.

Mange forskellige vangetyper

​I Trappeteamet tilbyder vi flere forskellige vangetyper i rustfrit og lakeret stål, som kan kombineres med lige den type gelænder, du måtte ønske. Vi skelner mellem:

 • Trapper med centervange
  Her hviler trappens trinfremspring på en vange, der løber i midten. Det giver et elegant og let udtryk. De steder, hvor vangen monteres, kræves der solide og skruefaste vægge og underlag, så trappen er stabil og sikker.
 • Trapper med dobbeltvange
  ​Dobbeltvange-modellen med en vange på hver side af trinfremspringene skaber et mere kraftigt udtryk og udgør en mere robust konstruktion. En trappe med dobbeltvange er i høj grad selvbærende og stiller derfor færre krav konstruktionen af vægge og gulve.
 • Ståltrappe med skjult vange
  ​Du kan også få en trappe, hvor vangen er helt dækket af egetræ. Det skaber et meget naturligt look, hvor den bærende konstruktion er gemt helt af vejen.
 • Fritsvævende ståltrappe helt uden vange​
  En sidste mulighed er at skjule stålvangen inde i væggen. Det er en overdrivelse at kalde det en trappe uden vange, for stålvangen er gemt bag et lag gips på væggen. Denne trappetype koster lidt mere, men er meget elegant.

Ligeløbstrapper med stål

​Denne indendørs ståltrappe løber, som navnet antyder, lige ud fra A til B. Det er en simpel, men flot trappe, hvis lette konstruktion giver et roligt udtryk.

Du kan bestille den i et utal af varianter alt efter din smag. Det kan også være, du søger et lettere udtryk med slanke, hvide balustre og en vægskjult vange. Uanset hvad du leder efter, så hjælper og rådgiver vi dig.

Kvartsvings-, halvsvings-, vindel- og spindeltrapper

​Blander du også nogle gange de forskellige vinklede trappetyper sammen? Her er navnene samt en kort forklaring på de almindelige indendørs ståltrapper:

 • En vindeltrappe: Denne trappe snor sig uden midterpæl om et åbent hul i midten og bruges ofte i større rum, hvor trappen tjener et æstetisk formål – den kræver nemlig en del mere plads end spindeltrappen.
 • En spindeltrappe: Ståltrappen, der er ideel på steder, hvor pladsen er trang. Spindeltrappen snor sig rundt om en stolpe i midten, hvor trinene sidder fast.
 • En kvartsvingstrappe: Denne flotte og lette trappe drejer med 90 grader og kan ofte monteres i lette vægge, idet konstruktionen som ligeløbstrappen stort set er selvbærende. Den kræver mindre plads end ligeløbstrappen og benyttes ofte i smallere rum som entréer.
  ​En kvartsvingstrappe i stål lukker ikke dørhuller eller vinduer af på samme måder som en traditionel og massiv trætrappe, men lader lys og luft slipper gennem.
 • En halvsvingstrappe: Her ændrer trappen retning på 180 grader, hvilket er særlig anvendeligt, hvis der skal meget højde på trappen i et rum med færre kvadratmeter. Den er relevant, når ligeløbstrapper ikke er en mulighed.

Hvad koster en ståltrappe?

Priser på trapper er meget afhængige af trappetype, størrelse og materialer. Ved alle typer af trapper, hvor vanger og håndlister buer er fremstillet i dyrere materialer, er prisen typisk højere. Herudover er der omkostninger til fremstilling af trappehullet. Fragt og montage af en trappe koster typisk fra 9300 kr. inkl. moms.​

Tag kontakt til Trappeteamet på tlf. 77 34 33 32, eller send en mail til info@trappeteamet.dk, hvis du er i tvivl om, hvordan din indendørs ståltrappe skal se ud. Er du klar til at bestille en gratis opmåling og få et uforpligtende tilbud, så sørger vi for det. 

BILLEDER AF TRAPPER

Her kan du se, hvilke trapper vi producerer.

Noter referencenummeret, hvis du vil vide mere om produktet.​

Trappeteamet

- En del af Vinduespladsen.dk

CVR: 27987419

-----------

Østerskovvej 7, 6500 Vojens

Skovlunde Byvej 94, 2740 Skovlunde
Klamsagervej 27-29, 8230 Åbyhøj

​​

Tlf.: 77 34 33 32

info@trappeteamet.dk

VI DÆKKER HELE LANDET

FÅ GRATIS TILBUD PÅ en TRAPPELØSNING​

Bliv ringet op og få hjælp til dit trappeprojekt.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Skovlunde Byvej 94
2740 Skovlunde

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Niels Bohrs Vej 5

6100 Haderslev

Trappeteamet.dk v/Vinduespladsen

Klamsagervej 27-29

8230 Åbyhøj